Adequaat wint zilveren award

Plantronics Telesales Team Trophy

Tijdens het CustomerFirst Gala had eveneens de jaarlijkse Plantronics Telesales Team Trophy uitreiking plaats. Het inhouse contactcenter van VGZ is daarbij tot winnaar gekroond. Adequaat Facilitair Salescenter(facilitair) en Nuon (inhouse) bereikten met hun inspanningen een gedeelde tweede plaats.

Gezamenlijk hebben alle deelnemende teams in totaal € 37.275 opgehaald voor het Liliane Fonds, het goede doel van dit jaar. Naast dit geldbedrag ontving de charitatieve instelling van elke deelnemer een managementsummary met waardevolle informatie over hun donateurs, plus adviezen.

In de vernieuwde opzet van de wedstrijd zijn de deelnemers beoordeeld op drie criteria, waarbij de score op elk van de onderdelen voor een derde meetelde in de einduitslag. Die drie criteria zijn:

  • conversie in euro’s door middel van winback calls
  • kwaliteit van servicecalls, gemeten via het klanttevredenheidsonderzoek van Mtel
  • beoordeling door het Liliane Fonds van de managementsamenvattingen die de deelnemers hebben geschreven op basis van informatie die verkregen is in de gesprekken met de (oud-)donateurs.

Ambassadeurs
Juryvoorzitter Hanny Philipse: ‘De nieuwe opzet van de Plantronics Telesales Team Trophy, waarbij onder andere de kwaliteit van de gesprekken even zwaar weegt als de opbrengsten voor het goede doel, leidt tot duidelijke meerwaarde voor zowel het fonds als de deelnemende teams. De winnende teams klantadviseurs mogen dan ook met recht trots zijn op de topprestaties die ze hebben geleverd. Zij zijn de echte ambassadeurs voor hun mooie vak en voor onze branche.